Виц: Немам девојка

Перо поминува покрај цвеќарница на 8-ми март.
Продавачката го гледа и го нуди да купи цвеќе велејќи му:
– Господине, зарем нема да купите букет за вашата девојка?”
– Не.
– Зошто?
– Затоа што немам девојка.
– Како може да има така убав човек да нема девојка?
– Мојата сопруга не ми дозволува.