Виц: Наивниот Трајче на исповед


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Трпе го сретнува Трајче и го прашуе:
– Трајчо, ти од кога се немаш исповедано?
– Ами има три години.
– Ќе сакаш ли да ми направиш услуга, оди кај попот и задржи го шо подолго, сакам да одам кај попадијата, да си правиме еден мерак во креветот, па да не се врате поскоро.
Оди Трајче, и расправа нашироко за сите гревови, и на крајот го кажува и последниот грев, зошто дошол кај попот.
Попот му вика:
– А бе будала, попадијата е умрена една година, брзо трчај дома, кај тебе е гревот.