Мајтап

Виц: Кој ти го направи ова?

Си оди Трпе дома и ја гледа Трпана врзана за стол, со рацете позади и со чорап во устата, не може да писне.

Ја ослободува и ја прашува:

Кој беше тој што ти го направи ова, ма, Трпано, кажувај! Крадци ли беа?

Таа:

Не бе, Трпе, мајсторите беа, не можеа да ме слушаат веќе како им делам совети како да работат.

To Top