Мајтап

Виц: Кога е во уста

Седи таткото на троседот во дневната и чита весник, а до него мајката му дава на детето да јаде спанаќ. Малиот пробува, не му се допаѓа, па почнува да плука спанаќ на сите страни. Мајката му вели:

Не го плукај. Кога е во уста треба да се голтне.

Таткото на тоа фраерски поткрева веѓи и задоволно се смешка, а жената му се врти:

Ти да молчиш!

Advertisements
To Top