Мајтап

Виц: Фоф нужнико

Фоф Америка се случува несреча фоф еден рудник. Погинале наши работници, а нијните фамилии добиле огромни пари оштета, само Блажо преживеал.

Врашча се дома сречен и единствен преживеан, а Мара го пита:

Добро бре Блажо пичка му мајчина дека беше за време на несречата?

Вонка Маро бех фоф нужнико.

Па добро бе, има ли смисла? Секугаш куга се делат парите, ти се нешчо сереш.

To Top