Виц: Договор


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


На главатарот на едно африканско племе му се родило бело дете. Сомнежите паднале врз единствениот бел човек – мисионерот. Соочен со смртна казна, мисионерот направил очајнички обид да се спаси велејќи му на главатарот:
– Ги гледаш ли оние кози на ридот? Сите се бели само една е црна. Тоа е игра на гените во природата.
Главатарот помислил помислил и му рекол:
-Добро. Јас ќе си молчам за детето, ама и ти молчи си за козата.