Авто мото

ВИДЕО: Еве колку можете да возите ’на резерва’

Откако ќе се вклучи сигналната ламбичка дека резервоарот за гориво ви е празен, почнува борбата со нерви.

Многумина возачи од некоја причина возат ’на резерва’, но повеќето од нив не знаат колку можат да поминат пред автомобилот да застане. Обично се смета на досег од 50-тина километри откако ќе се вклучи сигналното ламбиче. Британскиот Car Throttle реши да направи експеримент и да ја открие вистината.

Изборот падна на постар Хонда Акорд, а целта беше да се провери дали може да помине 50 милји, односно 80 км на резерва. Со штедливо возење, ја пробија границата без проблем. Колку всушност поминаа на крајот, погледнете во видеото:

Advertisements
To Top