Виц: На пуст остров, после бродолом


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Бродолом. Маж, ранет, дехидриран и повреден од медузи и други непознати морски гадотии, со последни сили допливува до некаков пуст остров. И не им верува на преморените и вкрвавени од сонцето и солената вода очи, првото нешто што го гледа таму е жена му која почнува да му се црека:
Конечно доплива говедо едно!
Кај акаше до сега? Бродот е потонат од вчера утрото!