Виц: На буквата Ц


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Наставничката им соопштува на учениците:

Денес ќе зборуваме и учиме за зборови што почнуваат на буквата Ц.

На тоа Зоки брзо крева рака и вели:

Јас учителке, јас да кажам!

Ти да молчиш, Зоране! Уште татко ти не е дојден за зборовите на К, а да не зборувам за П.