Спорт

Ветеранска атракција: Вака се игра тенис на 63 години

Французинот Мансур Барами одамна е пензиониран тенисер, ама само формално и „на хартија“. Инаку, кога ќе стапне на тенискиот терен, со рекет во рака, човеко импресионира со својата виталност и подвижност.

Едноставно, ги има потезите. Тоа го докажа и покажа и на ревијалниот натпревар во рамки на овогодинешното издание на престижниот Вимблдон.

Advertisements
To Top