Еве зошто е речиси невозможно да се извозат 60 км со велосипед за 1 час (видео)


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓За да се извозат 60 километри со велосипед за еден час, според простата логика значи дека треба да возите со 60 километри на час цел еден час без никаков прекин и пад на просечната брзина на возење.

Тоа подразбира физички човечки напори и капацитет со еден префикс „нат“ пред тоа човечки – натчовечки. Зошто е тоа речиси невозможно (не е целосно исклучена можноста некој, некогаш и да го направи овој неверојатен подвиг), се дава објаснување во следното видео посветено на оваа велосипедистичка „загатка“.