Венко Филипче се врати во неврохируршката операциона сала

Министерот за здравство во заминување, Венко Филипче, веќе се врати на својата професионална определеност – неврохирург во скопскиот клинички центар.

На својот фејсбук профил објави неколку фотографии од успешна операција утрово на млада пациентка која имала оштетување на рбетот кој и предизвикувал проблем со одењето.

„Утрово успешно извршивме операција врз млада пациентка, која имаше протрузија на дискус во лумбалниот р’бет, што и предизвикувал проблем со одењето. На моите колеги кои ми асистираа во сала им благодарам. На пациентката и посакувам што побрзо опоравување“, напиша Филипче.