„Вечната“ денес полни 95 години

Британската кралица Елизабета Втора денес полни 95 години. Меѓутоа, оваа година нема да слави поради смртта на својот сопруг, принцот ФИлип, кој почина пред само неколку дена.

Во Велика Британија со децении наназад на 21 април секоја година традиционално се одбележува роденденот на кралицата.

Сите членови на семејството ги одбележуваат родендените во кругот на семејството, а споделуваат фотоградии со јавноста. Но оваа година нема да има прослава.

Ова ќе биде прв роденден на кралицата Елизабета по смртта на нејзиниот сопруг, кој почина на 99 години.