Нобел

Twitter е првата компанија која донесе одлука вработените засекогаш да работат од дома

Со својата одлука да им дозволи на вработените трајно да ги заменат нивните канцелариски работни места со работни места од дома, Twitter стана првата голема технолошка компанија која постојано воведува вакви работни услови во својата политика.

Епидемијата на коронавирусот, која досега инфицираше над 4,2 милиони луѓе на глобално ниво, предизвика драконски затворања во повеќето земји, а работата од дома се појави како нова норма во услови на радикални промени во функционирањето на деловните активности.

Twitter на 12 мај соопшти дека нема да ги отвори повеќето канцеларии пред септември. Другите технолошки колоси како Facebook и Google им дозволија на повеќето од своите вработени да работат од дома до крајот на оваа година.

To Top