Типов кога патува, носи 500 тони багаж


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Саудискиот крал Салман бин Абдул Азиз не верува во минимализам. Тој со придружбата од илјада луѓе „окупира“ цела плажа на француската ривиера на три дена.

Тогаш нареди на плажата да се постави лифт, бидејќи кралот не сакал да се малтретира и да се симнува од вилата по скали како и обичниот свет.

Сега патува во Индонезија и тоа со 459 тони багаж. Во нив се пресметани и двата лифта, кои му се неопходни за вилата, во која престојува.

Кралот неколку дена ќе мине во Џакарта, а со себе води 1.500 луѓе.

Исто така зел и две Мерцедес лимузини, а за комплетниот багаж се задолжени 572 работници од логистичка фирма.