Сместувањето на овој фјордовски мал рај е бесплатно – треба само да…


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Ако некој има желба да ужива во северните убавини на Гренланд, поточно во Итоквортормит, преку веб страната hotels.com се нуди целосно бесплатно сместување некоја од куќите оваа област во кое било време во текот на март 2019.

Единствено што треба да направат заинтересираните е само да стигнат таму. Станува збор за едно од најнедостапните емста на палнетата со најдолг фјордовски систем на светот. Селото, каде се наоѓаат сместувачките капацитети има околу 450 жители, нема автомобили, автобуси или какво друго превозно средство. Тоа значи дека се стигнува пешки или со санки.

Сместувањето е во хотел со седум соби, кој за прв пат јавнос е огласува. Треба само да се плати 1 % од цената на собата и такса за престој.

Инаку, се стигнува до таму со авион до Рејкјавик. Потоа со друг авион до најсеверниот град Акјејри , од каде авион треба да се отпатува час – час и половина до Constable Point , до каде има летови само во вторник и четврток , па потоа со 15 минути со хеликоптер се стигнува на местото каде се наоѓа бесплатниот хотел.