Филм / ТВ

Потпретседателката на НВО: Ликовите од Game of Thrones ќе умираат еден по еден

Милиони фанови ширум цел свет со голема нестрпливост ја очекуваат финалната сезона од мегапопуларната серија Game of Thrones.

Секојднено кружат гласини за дејството за завршните крвави борби за престолите, а потпретседателката н НВО мрежата потврди дека ликовите до крајот на серијата ќе умираат едне по еден.

Изминативе месеци актерската екипа активно ги снима епизодите од осмата сезона на Game of Thrones, но не можеа да откријат ништо поврзано со дејството, согласно договорите кои ги имаат потпишано, освен тоа дека истото ќе биде прилично напнато, како што сите очекуваат.

Сепак, потпретседателката на НВО мрежата, Френческа Орси, ги потврди сомнежите на фановите на една неодамнешна конференција во Ерусалим.

Франческа Орси

„Ликовите кои останаа живи ќе умираат еден по еден во претстојната сезона од серијата“, коментираше Орси.

Смртта на главните ликови ги потресе и главните протагонисти кои последните делови од сценариото за серијата ги читаа низ солзи.

„Никој од актерите претходно го немаше прочитано сценариото, а еден по еден почнаа да паѓаат на последните страници. Сите заплакаа на деловите во кои умираат нивните ликови. Сепак, на крајот од читањето, без прекин аплаудираа 15 минути“, изјави Орси.

To Top