Ова е најубавата руска спортистка – има само 19 години!

Руската гимнастичарка Јана Кудрјавчера на голема изненадување објави крај на кариерата. Таа има само 19 години и мораше да стави крај на кариерата поради повредата на стаполото.

Јана на свои 15 години го освои Светското првенство во ритмичка гимнастика. Вкупно има освоено 13 злата на светските првенства, десет на европските, и има сребро од ОИ во Рио.

Таа неодамна од читателите на еден магазин беше избрана за најубавата руска спортиската, а од фотографиите подолу и самите можете да се уверите зошто.

during the GAZPROM World Cup Rhythmic Gymnastics at Porsche Arena on March 22, 2014 in Stuttgart, Germany.