Славни

Невозможното стана возможно: „Малиот“ кој си го победи идолот – каква трка беше ова!

Рио, Олимпијада, 2016. Финале на 100 метри пеперутка. Фелпс е тука за да постави уште една сложувалка во неговиот неповторлив рекордерски мозаик на титули, златни медали, рекорди и олимписки успеси. Но, тука е и еден негов обожавател кому му бил идол од најмали нозе и кој, заради Фелпс, сакал и се трудел да стане подобар пливач. Тоа е Сингапурецот Џозеф Скулинг. Останатото е историја и импресивна пливачка трка за паметење со неверојатен конечен исход.

To Top