Нешто помеѓу пик-ап и камионче – забегано модифициран Сааб паркиран пред шведското МНР


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Редизајнот се заснова на моделот Saab 9-3, а крајниот резултат излегол некаде на половина пат помеѓу пикап и помал камион. Имено, ова е веројатно единствениот Saab со шест тркала, но и единствениот со толку многу простор за товар.

Сите промени започнуваат по носачот Б. И тие не се мали. Вертикалната табла го одделува одделот за патници од рамниот багажник на кој се наоѓа инсталацијата за транспорт на прозорецот.

Автомобилот е снимен во Стокхолм пред зградата на Министерството за надворешни работи. Наводно се паркирал на место каде што обично се наоѓа Audi A8 W12. Без сомнение, овој Saab е неизмерно поевтин, но и далеку позабележителен. За некои е и попривлечен.