Филм / ТВ

„Најконтроверзниот филм на сите времиња“ победник на Канскиот филмски фестивал за 2021 година

Режисерката Жулија Дукорно ја освои Златната палма за најдобар филм на Канскиот филмски фестивал 2021 година.

Филмските експерти сметаат дека нејзиниот филм „Титан“ е најконтроверзниот филм на сите времиња прикажан на легендарниот филмски фестивал.

Победничкиот филм „Титан“ е необичен и полн со секс и насилство. Дукорно е само втора жена што ја освои Златната палма и прва жена што победи самостојно на фестивалот во Кан.

Филмот, кој е втор во кариерата на францускиот режисер, зборува за млада жена која преживеала сообраќајна несреќа како дете, а подоцна во животот станува убиец и негува необична сексуална врска со автомобилите.

На почетокот на церемонијата во саботата вечерта, претседателот на жирито, американскиот режисер Спајк Ли, направи гаф, и веднаш го објави името на победничкиот филм.

To Top