МОЌНА ФОТОГРАФИЈА: Путин и женската верзија на Црвената армија

На денот на 75-годишнината од битката за Сталинград Владимир Путин позираше со девојки облечени во униформи од славната и прочуена Црвена армија.

Рускиот претседател позираше со девојките облечени во воени униформи на комеморацијата во чест на сталинградската битка и победата на советската војска над нацистичките сили.