Мекејлеб се потсети на славните денови од македонската кошарка

Името Лестер Бо Мекејлеб засекогаш ќе остане испишано со златни букви во историјата на македонската кошарка.

Американецот со македонски пасош беше вистински лидер на репрезентацијата која го освои историското четвртото место на Европското првенство Литванија.

За тие денови од македонската кошарка копнеат сите, а очигледно му недостасуваат и на Бо.

На својот Инстаграм тој сподели две фотографии од тие златни моменти…И Македонија не те заборава Бо!