Македонија продефилира на отворањето на Олимписките игри во Токио


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Денес македонската делегација беше претставена на Олимписките игри во Токио.

На оваа Олимпијада Македонија ќе биде претставена од осум спортисти.

СИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА ВО ТОКИО

1. Дејан Георгиевски – Таеквондо “А“ Олимписка норма

2. Магомедгаджи Нуров – Борење слободен стил “А“ Олимписка норма

3. Јован Стојоски – Атлетика, 400 метри – Универзално место (вајлд карта)

4. Пулексенија Јованоска – Карате, Кати – Универзално место (вајлд карта)

5. Борјан Бранковски – Спортско стрелаштво – воздушен пиштол 10 м – Универзално место (вајлд карта)

6. Филип Деркоски – Пливање – 732 ФИНА поени

7. Миа Блажевска – Еминова – Пливање – 741 ФИНА поени

8. Арбреша Реџепи – Џудо

Знамето на Македониај го носеа Дејан Георгиевск и Арбреша Реџепи. Комплетниот распоред на македонските спортисти.