Љубовниот аздис на Кастро – негов соработник тврди дека спиел со над 35.000 жени

Додека неговите сограѓани живее во сиромаштија, поранешниот кубански претседател Фидел Кастро живеел лагоден живот кој го чувал во тајност, исто како и неговите осум деца, бројни љубовници па дури и сопруги.

27-11-castro

Првата сопруга Мирта Диаз Баларт Кастро ја изневерил со убавицата од Хавана, Наталија Ревуелта, а втората сопруга Далија Сото дел Вале ја изневерил со „другарката“ Селин Санчез, својата лична секретарка, која му била личност од доверба долги 30 години.

27-11-castro2

Далија Сото дел Вале била најважна, но најмалку позната жена на Кастро. Се запознале во 1961 година. Тие станале родители на пет сина и на сите имињата им почнуваат на А – Алексис, Алекс, Алехандро, Антони и Ангелито.

27-11-castro3

Во 1984 година тој дознал дека Далија го изневерува со Јорге, член на партијата. По признанието дека била неверна, му се губи секаква трага на Јорге. Можеби Кастро го простил неверството на Далија затоа што и самиот бил неверен.

27-11-castro4

Кубанскиот заводник наводно спиел со повеќе од 35 илјади жени, а секој ден спиел со најмалку две – една за ручек и една за вечера и така долги 40 години. Дека тоа е вистина потврдил и неговиот соработник.