Lamborghini Aventador VS „појачан“ Dodge Durango

Од Америка, веќе можевме да видиме ѕверови од камиони и џипови кои се расфрлаат со инчи и моќност. Dodge Durango е последниот во низата и не е изненадување што беше вистински бестселер во изданието на SRT Hellcat. Кога ќе видите како се справува со Lamborghini, сè ќе ви биде јасно.

Значи, во едниот агол е Lamborghini Aventador, познатиот автомобил и еден од „ѕверовите“ што дефинитивно ја одбележаа последната деценија. Во трката за забрзување, мора да се бори со Дуранго, кој што го опреми тексашкиот тјунер со пакетот HPE 1000, што значи 1027 КС при 6.500 вртежи во минута и 1313 Нм достапни од 4200 вртежи во минута.

И покрај обемните модификации, Хенеси ќе испрати секоја од 50-те единици со гаранција од 38.600 км (24.000 милји). И да, има простор за подобрување на овој автомобил, а опремата е комплетна. Трошоците за обработка се околу 35.000 долари.