Лалињата и глувчињата – фотографии кои ќе ви го разубават денот


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Овие прекрасни и инспиративни фотографии се направени од Мајлс Херберт, британски фотограф кој го води Captivelight, работилница за фотографија за луѓе кои се интересираат за фотографирање „птици, змии, зажби и други ѕверови“.

„Секогаш е задоволство да се гледаат мали суштества како си ја бркаат својата работа во нивниот животински свет“, вели авторот за Daily Mail.

„Глувчињата обожаваат да јадат прашници и нектар од цвеќињата и уживаат да се качуваат по цвеќиња како лалињата“.