Дани Димитровска: БИЛКА „Декриминализација СЕГА“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Дани Димитровска е деветтата под ред македонска јавна личност која ја поддржа кампањата на БИЛКА за легализација на канабис е пејачката Дани Димитровска.

„Истражувањата покажуваат дека пушењето канабис не го зголемува ризикот на добивање конкретни форми на канцер на гради, глава или врат кај возрасните уживатели на канабис“, вели Дани во видеото.

Досега поддршка за кампањата дадоа Огнен Јанески, Мими Поп Алексова, Ирена Ристиќ, Марко Новески, Дарко Костовски, Цеце Трајковска, Наталија Теодосиева и Гоце САФ.