Ксенија Коваленко – убавица која „пали и жари“ на фудбалските терени

Ксенија Коваленко важи за една од најубавите светски фудбалерки.

Женскиот фудбал е во експанзија на истокот на Европа. Но, сепак клубовите од овој дел на Европа сè уште финансиски не можат да им парираат на клубовите од западот на Европа. Сепак по нешто може да им бидат конкурентни. Тоа се убавите фудбалерки.

ЦСКА Москва може да се пофали дека во својте редови ја има најверојатно најубавата светска фудбалерка Ксенија Коваленко.

Атрактивната Ксенија веќе неколку години настапува за клубот од рускиот главен град и плени со својата убавина.