Коритаров: Борисов одамна требаше да појде во Скопје и да се извини за бугарските фашистички злодела


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Разговорот со бугарскиот новинар Ѓорги Коритаров за Канал 5 го правеше Јован Ѓорговски. Коритаров во истото истакнува неколку битни ставови кои дијаметрално се разликуваат од актуелната генерална политика на Бугарија кон Македонија, и особено дијаметрално спротивни со изнесените ставови на БАН.

Тој смета дека односите помеѓу Македонија и Бугарија се заложници на наследството од минатото.