Кога постоењето на Македонска Радио Телевизија имаше смисла и цел (видео)


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Тие кои се сеќаваат на овие славни времиња на МТВ, кога во рамки на образовната програма на истата имаше „Научно студио“ во кое се објаснуваа научни теми од типот на оваа подолу – „Теорија на хаосот“, знаат што значеше квалитетен и прогресивен програмски концепт.

Тоа само говори на кое ниво сме биле некогаш ние, Македонија, како општество, и на кое дереџе сме спаднати денес.