Виц: Кецање со жената


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Блажо го сретнуе Нацо у паркот, и го прашуе:

-Ее шо туа бре Нацо?

-Лелее другар арно дојди даа, а најди една дрепа пијана си идеше туа у темното, и ми речи ако а искецам три пати по ред, че ми дадела 200 евра, ја два пати и го перна и не можам по трет пат, спасуј ме Блажо, оди перни и го еднаш у темното, не оти че познае дали су ја или ти.

Оде Блажо у грмушката и ги дигнал нојз’те на ваа, и фанал да а кеца, у тиа момент иде полицаец и му а пушта батеријската ламба, и ги прашуе:

-Шо прајте ви туа бре у грмушките?

-Еве се кецам со жен’та моа.

-Леле се извинуам, не знаеше ја…

-Ами и ја не знае, додека ти не а запали ламбата…