Јавноста гневна: Деца му го влечеа новото Porsche на свештеник во Малта


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Свештеник на Малта предизвика гнев во јавноста со чаламот со својот нов Porsche автомобил кој, за иронијата и бесрамноста да бидат поголеми, му го влече деца од неговиот црковен реон.

На фотографиите се гледа свештеникот Џон Султана како стои во Porsche Boxterсо спуштен покрив и им мавта на насобраните жители на местото Зебога на островот Гозо. Во два реда десетина деца со јаже го влечат луксузнуот спортски автомобил.

„Жал ми е, но за мене тоа едноставно не е проблем и таквите коментари не се во ред.“ коментираше свештеникот прашан за инцидентот што предизвика жестоки критики.