Гори околу Пехчево – локалното население има потреба од помош за гасење на огнената стихија (снимка)

Голем пожар се шири околу Пехчево. Локален жител на социјалните мрежи сподели фотографии на кои се гледа како пожарот беснее околу градот и побара помош од граѓаните и надлежните.

„Моментално се случува ова во близина на Пехчево. Не можеме сами, ни треба помош”, апелираат локалните жители од Пехчево.

Состојбата според фотографиите можеме да забележиме дека е алармантна и дека надлежните треба да реагираат.

– Ова го остава пожарот зад себе. Моментално многу брзо се движи кон Археолошки локалитет Света Петка, велат локалните жители.