Го „појачал“ Тесла автомобилот со три млазни мотори


ТОП викенд: Битка за Манчестер и две дербија во Италија! ↓↓↓


Интересна преработка на која вреди да се обрне внимание. Ако за ништо друго, тогаш за звукот.

Звукот на млазните мотори победува на почетокот, особено додека рачно се засилува потисокот и се чувствува дополнителна сила. Идејата била иницирана од идејата на Маск да понуди Roadster на млазен погон, па било само прашање на време кога некои од обожавателите на Tesla ќе направат слично решение на нивниот автомобил.

Мет Мика од Warped Perception’s го направил токму тоа, а потоа тргнал да го тестира ефектот на млазните мотори. Успешно одржувал брзина од речиси 100 km/h на автопат со помош на млазен погон, а потоа решил да го провери влијанието на забрзувањето.

Тесла достигнал 96 km/h за 4,38 секунди користејќи исклучиво електричен погон. Истото го повторил и во комбинација со млазни погони кога достигнал 96 km/h за само 3,32 секунди. Преправката очигледно функционира, и тоа многу добро..