Генијалната „Герника“ – зошто ремек-делото на Пикасо е толку вознемирувачко?


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Еве зошто едно од најграндиозните и најкапитални ремек-дела на Пикасо, вознемирувачката „Герника“, е токму тоа – ремек-дело.