До Еверест и понатаму – импресивно видео од кое запира здивот


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Тимот на Teton Gravity Research, стартувајќи од Катманду на 1.400 метри надморска висина, патуваше со хеликоптер до 7.315 метри, со дополнителен кислород, за да ги сними овие импресивни глетки и сцени од подножјето и врвот Монт Еверест и неговата околина.

Со тоа, во кристално чиста HD резолуција, ги имате на дланка Лоце, Ама Даблам и Монт Еверест во нивната најубава појавност.