Авто мото

Дуел на „титаните“: Tesla S VS Porsche Taycan

Параметрите во бројки стојат вака: Porsche Taycan има 761 КС и 1.050 Нм, со што е послаб од Tesla Model S, но стигнува 100 км на час за неверојатни 2,8 секунди. Во Британија чини 139.000 фунти или во Германија 181.638 евра. Тежи 2.295 кг.

Tesla Model S Cheetah Stance со два електрични мотори испорачува 825 КС и 1.300 Nm и тежи 2.241 кг. Чини 105.000 фунти.

Еве го дуелот.

To Top