Драчево, 1954 година: Фото сведоштва од објективот на Џоел Халперн


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Џоел Мартин Халперн овие фасцинантни фотографии ги направил во Драчево, во мај и јуни 1954 година, на прославата на Спасовден и Видовден.

Извор: Фејсбук страна Macedonia Time Travel (сите фотографии можете да ги погледнете таму, само клик на името)