Дерил знае како да оживее човек и да даде прва помош


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Во Велика Британија е одржан најголемиот шоу настан за кучиња на светот. Целта на шоуто е да се слави улогата на кучето како најдобар пријател на човекот и да се покажат неговите извонредни способности.

Секоја година се појавуваат кучиња кои ја воодушевуваат публиката, а оваа година таков беше песот Дерил со неговата сопственичка Луси Имбергерова.

Луси се преправаше дека паднала во несвест и не дише, а Дерил со своите предни шепи почна да скока врз нејзините гради како да ја реанимира. Кога „си дојде на себе“, тој притрча да биде за неа од помош при одењето.