Чудниот шут со кој Жига Хабат стана хит во спортските медиуми

Крка ја освои шампионската титула во Словенија откако кошаркарите од овој тим во финалето го совладаа главниот ривал Шентјур со 72:66. Најинтересен момент од ова финале е чудниот шут на кошаркарот на Шентјур, Жига Хабат кој се најде во многу европски спортски медиуми. Што би рекол нашиот ни бивш претседател Иванов, „можеби изгледа шашаво, ама функционира“, бидејќи Хабат е исклучително прецизен со со дури 80% прецизност.