Бреговиќ има три прекрасни ќерки – сите три од различна вероисповед


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Горан Бреговиќ има три ќерки кои никогаш не се појавуваат во балканските медиуми. Ема, Уна и Лула се родени во Париз, каде и живеат, а нивните животи на големо се разликуваат од животите на останатите деца од познатите Балканци.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lula Bregović (@l.moonday.l) on

Највозрасната, Ема, заврши ликовна академија во Нант, а Уна и Лула уште се средношколки. Интересен податок е дека сите три имаат различни верски определби. Едната е муслиманка, другата будистка, а третата е православна христијанка. Брега вели дека воопшто нема проблем со тоа и нивната определба не му пречи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Brg? (@unabregovic) on

„Кога беа мали, моите деца во време на Бајрам беа муслимани, бидејќи тогаш се добиваа подароци. За време на Божиќ и Велигден беа христијани, бидејќи и тогаш се добиваа подароци. Сега веќе не знам што слават. Мислам дека само средната ќерка, која сега е во пубертет, е будистка. Секако, тоа не ми пречи. Моите деца ќе бидат Французинки, иако сакаат да доаѓаат во нашите краишта и имаат пријатели овде. А за мене и за сопругата веќе е доцна, ние секогаш ќе бидеме наши“, вели Бреговиќ.