Audi кое „реагира на допир“ – ја менува бојата со промена на температурата (снимка)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Кога „DipYourCar“ ќе реши да си „поигра“ со некој автомобил, тоа го прави на уникатен, неповторлив и возбудлив начин. Овој пат „на менито“ беше Audi.

Станува збор за боја чувствителна на температура, која во себе содржи течни кристали кои зависно од температурата ја менуваат својата боја, со која го премачкаа автомобилот. Ваквите бои се многу почувствителни на промена на температурите.

Audi моделот кој беше третиран доби осум слоеви специјален премаз за да се постигне овој ефект, во видеото погледнете како сето тоа изгледа.