Англичаните почнаа нешто да не реметат за старите дресови

Фудбалската репрезентација на Македонија ја чека историски настап на едно Европско првенство. Пред турнирот во јавноста многу реакции предизвика новиот дрес кој потоа беше повлече поради лошата реакција на јавноста. На ЕП ќе патуваме со старите препознатливи дресови.

Меѓутоа на овие дресови замерки најдоа Англичаните.

Британски „Мирор“ кој ги опишуваше дресовите на репрезентациите учесници, нашиот го опишас како соцнето од цртаниот филм „Телетабиси“. За оној белиот искоментираа дека личел како излезен од играта ПЕС 2009.