Амбер Елизабет Конохас – олицетворение на грчката женственост

22-годишната Гркинка Амбер Елизабет Конохас е симбол на женственост и заводливост. Таа е една од поуспешните моделки во светот на модата која потекнува од Балканот.

Првично почна да работи за модната агенција Boss Models во Јоханесбург, а сега работи за Models Internationa во Дурбан. За себе вели дека е девојка која секогаш е насмеана и подготвена за нови предизвици, а во друштвото секогаш е задолжена за добра атмосфера.

Никога не консумира алкохол и цигари, но признава дека едноставно не може да одбие чаша шкотски Џони Вокер и чаша газиран пијалок.