12 години „дремело“ на една ливада – пробаа да го стартуваат после толку време (снимка)


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Втората генерација Транзит е лансирана во 1986 година, а конкретната копија од снимката подолу е од 1994 година. Едно од најпопуларните комбиња било понудено во неколку бензински и дизел верзии. Во конкретниот пример, се работи за дизел мотор, 2,5-литарски атмосферски достапен во три верзии на моќност.

Ако е прашањето колку е сигурен овој Форд, видеото подолу ќе го покаже најдоброто. По 12 години стоење, корозијата изела значителен дел од шасијата, но забот на времето не бил посилен од моторот. Доволно било да се стави нов акумулатор и се случи магија.