Застрашувачко гушење: Драматичен и мачен крај на борбата која го подели светот (видео)


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


На УФЦ спектаклот „ Fight Night 128″ беше видена драматична борба со контроверзна завршница.

Во воведниот дел од програмата силите ги одмерија Мераб Џалишвили и Рики Симон, а Грузиецот беше подобар во текот на целата борба. Меѓутоа, на една минута до крајот Симон го фати противникот за врат…

Џалишвили иако сакаше да остане во борбара, во еден момент неговите раце паднаа на подот. По знакот на сирената Симон го пушти неговиот врат, а овој остана на подот без никаква реакција.

Грузиецот остана без свет при гушењето, но судијата не ја прекина борбата, што предизвика многу контроверзи.