Филм / ТВ

За обожавателите на документарците – еве ги најдобрите 10 на сите времиња

Критичарите од популарната веб страна Rotten Tomatoes креираа листа рангирајќи ги редоследно најдобри 10 документарци на сите времиња.

Ова е листа на најдобрите десет документарни филмови, редоследно од 10 до 1 место.

10. MURDERBALL (2005)

9. BLACKFISH (2013)

8. TOWER (2016)

7. TAXI TO THE DARK SIDE (2007)

6. WEINER (2016)

5. THE LAST WALTZ (1978)

4. 20 FEET FROM STARDOM (2013)

3. LIFE ITSELF (2014)

2. MAN ON WIRE (2008)


Првото место му припадна на I Am Not Your Negro од 2017 година, со рејтинг на критичарите од 98 проценти и рејтинг на публика од 84 проценти.

1. I AM NOT YOUR NEGRO (2017)

To Top