За новата руска машина „Шерп“ не постои непрооден терен


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Возилото има 1.5-литарски турбо дизел мотор со 44 коњски сили, а максималната брзина му е 45 км/час. Возилото уште не излегло во продажба, но производителот најави дека ги следи западните еко стандарди, па возилото ќе се понуди и на пазарите во САД и Канада.