YouTube ја доживеа најголемата промена досега – дали ја забележавте?


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Минатата недела YouTube го измени своето лого и „интерфејсот“, со што ја направи досега најголемата промена откако постои како сервис во последните 12 години.

Иако промените се минималистички и доста дискретни, YouTube сега изгледа многу ефективно и „посредено“. Зборот Tube веќе не се наоѓа во црвена рамка, туку црвен знак за Play се  наоѓа од левата страна пред името од најпопуларниот видео сервис.

Сменета е и бојата на логото. Исто така, почетната страна од платформата изгледа многу поинаку, логото е сосема тргнато во левиот горен агол, за што повеќе простор за заземаат видео материјалите.

Воведена е и опција позадината од YouTube да биде во црна боја.

Дизајнерите овие промени ги нарекоа „прочистување“ на YouTube, а се одлучија на таков чекор за сервисот да биде што попрегледен на сите уреди, вклучително и компјутерите и таблетите, но и мобилните телефони.